VERSLAG OSK 2017

23 september OSK 2017 / “Verslag van een heerlijke visdag”

Om 7 uur start de inschrijving en wordt de eerste visser ingeschreven. Daarna zullen er nog 11 boten volgen. Het startschip De Dixon ligt klaar. Kustwacht en havendienst zijn ingeseind. De vuurpijl die om 9 uur de lucht in vliegt betekent het begin van een sportieve visdag. De boten geven gas in de poging om de eerste te zijn op de beste visplek.

Een drone cirkelt boven de boten met als resultaat een weergaloze film. Een film die in ieder geval op de site zal staan van HSV de afrit, maar daarnaast ook aangeboden wordt aan de zusterverenigingen Jachthaven Scheveningen, ’s Gravenzande en Egmond aan zee. Leden van deze vier verenigingen strijden op sportieve wijze om prachtige prijzen.

De dag is uitgelezen. Met een windkracht 2, warm na zonnetje en wat lekkernijen aangeboden door de afrit is het goed vertoeven.  Graag speciaal aandacht voor de heerlijke slaatjes aangeboden door Kleer delicatessen.

En toch weerhoudt dat niemand om scherp op tijd terug op de kade te zijn.  De boten EG 243, G87, S248, G57, G7, G8, Elsje JCS, G100, G44, G48 en S142 bieden de gevangen vis ter weging aan.  Organisator Willem Kombrink en John Roelofsen voorzitter zeevisclub ’s Gravenzande wegen de vis onder het toeziend oog van het jurylid Daan Wouwenaar (erelid HSV de Afrit). Met de minimummaten zeevissoorten Nederland (2017) in de hand kan worden vastgesteld dat er geen ondermaatse vis is aangeboden. Er zijn dan ook geen strafpunten uit te delen. Complimenten aan de vissers!

Sjaak Jansen maakt de wedstrijdlijst netjes. De prijswinnaars 1, 2 en 3 met natuurlijk de poedelprijs zijn een feit.

  • 1e prijs, EG 243/  23,05 kilo (voor elke visser een klasse hengel met molen)
  • 2e prijs, G87/ 19,86 kilo (voor elke visser iets lichtere hengel met molen)
  • 3e prijs, S248/ 17,08 kilo (voor elke visser een molen met draad)

De dag sluit af met een tombola.  Ook deze levert voor meerdere aanwezigen een leuke prijs op. De schroef is vorig jaar gewonnen door ’s Gravenzande, meest gevangen vis per club. In de prijzenkast van ’s Gravenzande zal hij ook het aankomend jaar schitteren.

Uiteraard volgt het welgemeende dankwoord aan de sponsoren die dit jaarlijks terugkerende evenement in 2017 weer mogelijk hebben gemaakt. Heel veel dank gaat uit naar: Westland Watersport, Hengelsport Avicentra, Barth Timmer & Onderhoudsbedrijf, Vesters, G. Groen Timmer en onderhoudsbedrijf en William Batenburg Verwarming. De prachtige bokalen 1, 2 en 3 zijn aangeboden door Piket:  Glas,  Sloten en Kozijnen.

Na de prijsuitreiking worden de vuren opgestookt voor een heerlijke barbecue. De twee dames achter de bar hebben daarbij een heerlijk saladebuffetje bij elkaar getoverd. Barbecue met een drankje zijn de vissers aangeboden door HSV de Afrit. Meerdere vissers hebben steeds volgehouden snel naar huis te gaan, maar de gezelligheid in het Scheveningse heeft hen dat moeilijk zo niet onmogelijk gemaakt.

De dag sluit net zo sportief af als dat deze is begonnen. De vissers die dit jaar hebben meegedaan worden allen van harte uitgenodigd om ook in 2018 te strijden om in ieder geval de eer maar zeker ook weer prachtige prijzen. Daarnaast hopen wij dat de ervaring van sportieve visserij gecombineerd met pure gezelligheid, volgend jaar nog meer vissers zal verleiden. Houdt de site in de gaten, want de datum van de OSK 2018 volgt snel.

Houdt de site ook in de gaten voor de foto’s. Deze zullen snel volgen.

 

OSK 2017

Categorieën: Mededelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *