Wie zijn wij?

De Afrit

H.S.V. De Afrit is 1979 opricht.

HSV de afrit stevent af op een meer multifunctionele invulling. Het nautisch karakter blijft centraal en uitoefening van de hengelsport een hele belangrijke pijler. Terugloop van de visstand alsmede vergrijzing en niet te vergeten Corona heeft de afvaarten doen verminderen. Ons leden- en donateursaantal is al jaren stabiel. De locatie van de club biedt heel veel mogelijkheden om nieuwe nautische activiteiten te ontwikkelen.

Wat is er te doen binnen de vereniging?

Inloop

Op vrijdag en zaterdag vanaf 15.30 uur is de deur open voor leden/donateurs en mensen die eens kennis willen maken om een drankje te doen. Gezelligheid, sterke (vissers)verhalen en gastvrijheid is het credo.

Viswedstrijden

Ook voor 2024 staan er weer 6 viswedstrijden op ons programma met daarinons jaarlijks terugkerend paradepaardje het Open Scheveningen Kampioenschap (OSK).

Visbakken

Elke vrijdag en zaterdag wordt er vakkundig vis gebakken (fish and chips).

Cursussen

Belangrijk communicatiemiddel op zee is de marifoon. De vereniging biedt de mogelijkheid om georganiseerd het diploma te behalen. Ook in 2023 worden deze avonden georganiseerd. Uiteraard met een hapje en een drankje en sterke (vis)verhalen.

Hoewel op zee niet noodzakelijk, is het in de haven verplicht om een vaarbewijs te hebben. Soms best ingewikkeld. De vereniging gaat in 2023 ook weer avonden organiseren om met elkaar de lesstof door te nemen en examen te oefenen. We streven ernaar om vooral veel (oud)schippers erbij te halen, zodat die de praktijk kunnen vertellen wat je niet uit de theorie haalt.

Nettenboeten

Scheveningen is van oudsher een vissersdorp en staat bekend om de met de hand vervaardigde netten. Een ambacht wat super boeiend is om te leren.  Een zeer vaardige nettenboeter geeft uitleg en gelegenheid om dat zelf ook eens in de praktijk te brengen.

Muziekavonden

Maandelijks is er livemuziek in De Afrit. Een vereniging heeft als belangrijke functie ontmoeting tussen mensen te bevorderen.  Een geweldige combinatie is gemaakt door de organisatie van maandelijkse muziekavonden. De deur staat open voor leden en donateurs maar ook voor muziekliefhebbers. Houdt de site in de gaten voor de planning 2023.

 Samen klussen

We streven ernaar om de contributie laag te houden. Dit betekent dat we met elkaar staan voor het onderhoud van het gebouw. Uiteraard worden materialen betaalt uit de clubkas. Voor de uitvoering wordt een beroep gedaan op vakmensen die in een groot ledenbestand altijd wel te vinden is. Uiteraard gaat dit gecombineerd met gezelligheid op klusdagen en wordt er goed voor de inwendige mens gezorgd. Zo combineren we het nuttige graag met het aangename.

 De oud-mariniers

Last but not least ontmoeten oud-mariniers elkaar maandelijks om herinneringen op te halen en de contacten warm te houden. Hiervoor maken zij gebruik van het verenigingsgebouw.  Een keuze waar we best trots op zijn.

Klaverjasclub oud-voetballers

Klaverjasclub  Oud-Voetballers komt een aantal keer per jaar bij ons klaverjassen altijd druk en supergezellig. Voor de echte enthousiasteling is er een plek op de lijst.  

Vis en vlees roken

Een paar keer paar jaar wordt er ambachtelijk vis en vlees gerookt  in onze eigen rookkast.

Spontane activiteiten

Wederom is het karakter van een vereniging ontmoeting tussen mensen onderling. We organiseren daarom dan ook regelmatig andere activiteiten.  We steken de barbecue aan, koken de heerlijkste mosselpannen, gooien een (dart)pijltje en uiteraard ontbreekt ook binnen onze vereniging niet de feestdagen klaverjas/joker avonden.

Nog geen lid of donateur?

Meld je aan op de site via het emailadres: info@deafrit.nl.  Lid word je als je in het bezit bent van een boot. Je kunt dan gebruik maken van de helling.  Uiteraard moet je boot voldoen aan de vereisten zoals vastgelegd in het landelijk hengelsportverbond. Hiervoor is het verplicht om jaarlijks je boot te laten controleren. Goedgekeurde boten worden geregistreerd en als bewijs wordt een sticker afgegeven. Je hebt als lid ook stemrecht op de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Je kunt ook alleen donateur worden. Bijvoorbeeld  als je op zoek bent naar gezelligheid met een nautisch karakter en de activiteiten zojuist beschreven je interesse hebben gewekt.

Je bent van harte welkom!

Maritiem

Aan tekst wordt gewerkt

Aan tekst wordt gewerkt

Ons clubhuis

Multifuntioneel 

 

  • Zeehengelsport
  • Oud vissers
  • Vrijdags visbak dag
  • Oud Mariniers (COM)
  • Klaverjassen oud voetballers
  • Maandelijks live muziek